Pelan Pemasaran HyproBulkSMS

HyproBulkSMS di Selamat Pagi Malaysia 03 Feb 2010

Hyprobulksms- TURUT SAMA MENAJA Misi D'Everest-Tibet 2011

Saturday, May 1, 2010

Hari Pertama Industri Jutawan


BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ..

Assalamualaikum sahabat-sahabat ku di
Team Industri Jutawan !!

" i can almost see it, that dream i dreaming .. "
" there a voice inside my head saying .. 
   .. you'll never reach it "Ahahaha .... bila terkenangkan lagu ni, inilah lagu inspirasi pertama sebelum saya mengorak langkah lebih jauh walaupun sebenarnya saya masih baru bermula .. =)

lagu ni dinyanyikan Miley Cyrus, sekiranya diperhatikan lagu tersebut liriknya, memang cukup memberitahu kita PERKARA PERTAMA yang menghalang kita sebenarnya adalah ...

... DIRI KITA SENDIRI !! =)

Mentor-mentor jutawan dunia pernah bercakap ..

" sekiranya kamu ingin jadi jutawan, selalunya kamu akan gagal 3.8 kali sebelumnya "

" sometimes u gonna have to loose .. "

Wow !!
.. dan masih terngiang-ngiang di telinga saya pesanan dari guru-guru ketika di bangku sekolah ..

" Apa itu KEJAYAAN ??!! 
  .. KEJAYAAN itu ialah BILA KAMU JATUH, KAMU BANGKIT SEMULA !!! "

Ya !! Saya pernah gagal beberapa kali ( harap-harapnya dah 3.8 kali heheheh :P ) .. bagi saya kegagalan sebelumnya adalah ..

... PELAJARAN PERTAMA UNTUK SAYA LEBIH BERJAYA !! =)

Alhamdulillah, 'Hari Pertama Industri Jutawan' asalnya menyingkap sejarah hari pertama liku susah dan senang bersama Team Industri Jutawan !!

Sebelum itu, mari kita lihat nasihat Jutawan #1 Internet Malaysia ini,
.. umur beliau masa tu baru mencecah 25 tahun sahaja .. WOW !!

Tetapkan matlamat anda untuk menjadi jutawan bukan kerana wang ringgit dan kemewahan semata. Tetapi, tetapkan matlamat anda untuk memperolehi ilmu dan pengalaman yang ditimba dalam perjalanan mencapai matlamat tersebut.
Wang berjuta boleh habis dibelanjakan dalam sekelip mata. Tetapi ilmu dan pengalaman tidak akan hilang.
Kata seorang pakar perniagaan dan jutawan, “Perniagaan bernilai berjuta yang anda bina boleh musnah dalam sekelip mata. Tetapi, dengan ilmu dan pengalaman yang anda ada, anda boleh melintas ke seberang jalan, dan membina empayar perniagaan baru yang boleh menjana berjuta ringgit lagi.”
Betapa benar kata-kata itu. Itulah sebabnya anda mungkin pernah dengar jutawan-jutawan yang gagal dalam perniagaan oleh sebab yang tidak dapat dielakkan, kemudian, membina empayar perniagaan baru yang kemudiannya meraih berjuta-juta lagi! Ilmu dan pengalaman tidak hilang!
DR IRFAN KHAIRI ; JUTAWAN INTERNET MALAYSIA

HEBATKAN !! .. maaflah beliau ni memang idola saya di Malaysia, jadi peratusan besar blogger kami adalah di pengaruhi karya-karya beliau ..bukan apa, bak ustaz saya cakap, sekiranya kamu mahu berjaya, maka ikutilah 100% orang yang sudah BERJAYA sebelum kamu !! :)

Ok !! Team Industri Jutawan, asalnya ditubuhkan oleh beberapa sahabat yang tulus dalam perjuangan dan prinsip mereka adalah kerana ..


UNTUK MEMBANTU DIRI MEREKA MENEROKA MASA DEPAN DUNIA DAN AKHIRAT YANG LEBIH BAIK DAN MEMBANTU KAWAN-KAWAN BERKONGSI MEMPUNYAI IMPIAN YANG REALISTIK DALAM KEHIDUPAN MEREKA insyaAllah!!

Perancangan asalnya ialah belajar dan mengajar , membantu mereka mengumpul MODAL AWAL dari bisnes part time seperti ini dan membina empayar sendiri dengan bisnes impian masing-masing .
Usahawan-usahawan yang berjaya memanggil satu istilah dikenali sebagai  'springboard entrepreneur' maksudnya batu loncatan kepada bisnes yang lebih besar skalanya =)

.. cuma saya lebih galakkan bisnes-bisnes di bidang Francais seperti KFC, McDONALD, STARBUCKS, SECRET RECIPE, HOTEL SRI MALAYSIA dan 300 lebih lagi jenis francias yang berdaftar di Malaysia ini yang modal awalnya sekitar RM100-500k .. kerana mereka telah mempunyai sistem perniagaan yang kukuh dan teratur , kita hanya 'RUN' sahaja bisnes seperti ini.. MUDAHKAN !!

Alhamdulillah saya telah pun membina empayar sendiri di bidang Francais bisnes ini kerana dengan membuka lebih banyak peluang pekerjaan bahkan sektor francaisi akan lebih bertambah rancak dengan kehadiran Team Indusri Jutawan yang insyaAllah akan melahirkan bakal-bakal usahawan francais secara 'PERKONGSIAN KOMUNITI' di masa hadapan !!

Bak kata Nabi Muhammad S.A.W mafhumnya".. 9/10 rezeki adalah datang dari perniagaan " =)

Ini saya kongsikan link Malaysia Franchise Association , jadi dah boleh BERANGAN-ANGAN POSITIF sekarang ya !! =)

Klik di link tersebut : - http://www.mfa.org.my/

Ha !! Setkan satu bisnes Francais impian anda hari ini dan bermulalah mengejar impian !!

" Dont hesitate no more, YOUR journey , lets it begin !! " ost Crow Zero

Sekiranya, saya katakan MODAL AWAL yang boleh dikumpul dari bisnes part time ini adalah hanya dalam masa SEBULAN PALING CEPAT !!

Sekiranya, saya katakan anda dah boleh bina empayar Francais sendiri hanya DALAM MASA SATU BULAN SAHAJA !!

Sekiranya, saya katakan kamu boleh join apa jua bisnes dan syarikat sekalipun, tetapi kamu tidak akan dapat MENTOR-MENTOR JUTAWAN seperti di TEAM INDUSTRI JUTAWAN yang akan bimbing kamu sehingga TAHAP JUTAWAN SETIAP SAAT DARINYA !!

Dan sekiranya begitu, adakah DIRI SENDIRI masih menjadi PENGHALANG TERAKHIR ?!!

BERMULALAH HARI INI DI RANKING NO #1 BISNES AFFILIATE MALAYSIA !!

START OR NEVER !!!

AIN'T HOW FAST YOU GET THERE ... ITS A CLIMB !! :)

InsyaAllah Iltizam kuat dari Team Industri Jutawan, Hanya Dengan Keizinan Allah !!

SALAM KEJAYAAN !! :)


-AJAM SERIZAWA-


" Its not about the money and millions of it but Its about millions of love and desire to go higher each and every seconds of ur life !!

"SENYUMLAH SEIKHLAS ... HATI PERJUANGANMU"

" BERSARA MUDA .. BERSARA KAYA " :)


3 comments:

 1. Artikel pembukaan yang menarik. Semangat bertambah tinggi ni. Jom belajar lagi. Tuntut ilmu, sambil buat wang. Best betul!

  ReplyDelete
 2. Menarik sekali..bersemangat setelah membacanye.

  to the top!

  ReplyDelete
 3. Tahniah Ajam dan team Industri Jutawan..Moga terus sukses!!!

  ReplyDelete